Kontakt

  • Lifeberry | Facebook
  • Lifeberry | Youtube
  • Lifeberry | Instagram

CEO

Agnieszka Legucka

aga.l@lifeberry.pl

+48 603 492 291

Kierownik Biura

Patrycja Kępka

patrycja.kepka@lifeberry.pl

+48 730 017 815

Dyrektor Handlowy

Rafał Kowalski

rafal.kowalski@lifeberry.pl

+48 883 775 924

Głudna 29, 05-620 Błędów

NIP: 797-171-05-87

Nr konta:

21 9291 0001 0071 9191 3000 0010

Jesteś naszym

Gościem

CEO

Arkadiusz Legucki

info@lifeberry.pl

+48 602 600 911

Kierownik Produkcji

Mariusz Supera

mariusz.supera@lifeberry.pl

+48 730 017 815

Owoce borówki amerykańskiej mają bardzo wysokie wartości odżywcze, a także właściwości wspomagające prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Owoce te bogate są w witaminy A, B, C, E, PP, a także cynk, potas, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń, kwas foliowy, jak również bardzo dużą ilość antyoksydantów, antocyjanów, lawonoidów. Poprzez występowanie wszystkich tych witamin i związków walory zdrowotne soku przecierowego o smoku borówki są niezaprzeczalne. Owoce borówki dzięki swoim drogocennym składnikom regulują wiele procesów w naszym organizmie przez co poprawiają naszą kondycję zdrowotną jak i samopoczucie. Regularne ich spożywania reguluje nasze zapotrzebowanie w witaminy i minerały.

SKŁAD

Borówka Amerykańska 100 %


Stopień kwasowości: słodki
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Owoce borówki amerykańskiej mają bardzo wysokie wartości odżywcze, a także właściwości wspomagające prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Owoce te bogate są w witaminy A, B, C, E, PP, a także cynk, potas, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń, kwas foliowy, jak również bardzo dużą ilość antyoksydantów, antocyjanów, lawonoidów. W połączeniu z jabłkiem które jest źródłem witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz beta-karoten (prowitamina witaminy. A) Połączenie obu tak szlachetnych owoców tak bogatych w związki mineralne jak i witaminy pozwoli nam zregenerować organizm i uzupełnić niedobory witaminowe powstałe poprzez różne czynniki takie jak choroba czy trudy dnia codziennego.

 

SKŁAD

Borówka Amerykańska 60 %

Jabłko 40 %

 

Stopień kwasowości: słodki

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Źródło naturalnego błonnika z owoców, porcja zawiera 95 mg antocyjanów. Składniki: sok przecierowy z borówki amerykańskiej 65% i z maliny 35%, pasteryzowany. Sok ten poprzez połączenie dwóch szlachetnych owoców cechuje wyjątkowy aromat jak i smak a zawarte w nim witaminy i minerały dopełniają ten produkt w 100 %. Niezapomniane doznania smakowe w połączeniu z niepowtarzalną kompozycją witamin powoduje i stanowi niepowtarzalność tego soku.

SKŁAD

Borówka Amerykańska 65 %

Malina 35 %

Stopień kwasowości: słodko – kwaśny

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Źródło naturalnego błonnika z owoców, porcja zawiera 108 mg antocyjanów.  Składniki: sok przecierowy z borówki amerykańskiej 70% i z czarnej porzeczki 30%, pasteryzowany. Doskonałe połączenie owoców nadaje niepowtarzalną mieszankę wielu szlachetnych minerałów i witamin. Moc wartości odżywczych oraz niesamowite smaki zamknięte w jednej butelce. Jedyne w swoim rodzaju doznania smakowe gwarantuje słodki owoc borówki i kwaśny owoc porzeczki.

SKŁAD
Borówka Amerykańska 70 %
Porzeczka 30 %

Stopień kwasowości: kwaśny
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Źródło naturalnego błonnika z owoców, porcja zawiera 72 mg antocyjanów. Składniki: sok przecierowy z borówki amerykańskiej 50% i z truskawki 50%, pasteryzowany. Witaminy i minerały znajdujące się zarówno w borówce jak i truskawce występują w tym soku równocześnie, przez co jest to bardzo wysoce pożądany produkt w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu witamin w naszym organizmie. Niepowtarzalny smak który zapewni orzeźwienie to doskonałe dopełnienie ciężkiego dnia lub jego początek.

SKŁAD
Borówka Amerykańska 50 %
Truskawka 50 %

Stopień kwasowości: słodko – kwaśny
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Maliny są źródłem witaminy C, beta-karotenu, witamin E, B1, B2, B6, potasu, wapnia, fosforu, kwasów organicznych, antyoksydantów i flawonoidów. Zawarte w niej witaminy i minerały znacząco zwiększają odporność, chronią przed infekcjami. Łagodzą biegunki i niestrawność. Mają działanie moczopędne, Regularne spożywanie malin sprzyjają utrzymaniu zdrowej skóry, kości i zębów a to wszystko dzięki bogatej gamie witamin i minerałów w nich występujących.

SKŁAD

Malina 100 %

Stopień kwasowości: kwaśny

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Owoce żurawiny zawierają: witaminy B1, B2, B6, C, E, a także karoten, sód, potas, fosfor, wapń, magnez, jod, żelazo, flawonoidy. Wiele z wymienionych witamin i  związków mają działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne, dlatego powinno się dbać o odpowiednią ilość tych związków w organizmie i spożywać przy różnych infekcjach jako wspomaganie leczenia, a także jako skuteczną profilaktykę. W znaczącym stopniu przeciwdziałają rozwojowi bakterii powodujących choroby dziąseł, przyzębia. Składniki zawarte w soku żurawinowym znacząco podnoszą poziom przeciwutleniaczy zapobiegającym chorobom nowotworowym.

SKŁAD

Żurawina 100 %

Stopień kwasowości: bardzo kwaśny

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Czarne porzeczki zawierają witaminy : C, B1, B2, B6, B9, D, PP, A, E, K, pektyny, garbniki beta-karoten, żelazo, potas, wapń, magnez, miedź, fosfor, sód, cynk, kwasy organiczne, luteinę, kwas foliowy i flawonoidy. Owoce są bogatym źródłem antyoksydantów i antocyjanów. 100g czarnych porzeczek pokrywa prawie 260% dziennego zapotrzebowania organizmu na witaminę C (5 razy więcej niż w cytryna).W medycynie ludowej owoce czarnej porzeczki stosowano jako lek na trudno gojące się rany, wrzody i ukąszenia owadów, a także stany zapalne jamy ustnej, anginę, reumatyzm, nadciśnienie, arteriosklerozę, niedokrwistość, biegunkę i kamicę nerkową a to wszystko dzięki bardzo bogatej ilości witamin i minerałów w niej występujących. Obecnie ekstrakt zawierający tak bogatą mieszaninę witamin zawartych w czarnej porzeczce jest stosowany pomocniczo w leczeniu miażdżycy oraz jako środek wzmacniający.

SKŁAD

Porzeczka 100 % 

Stopień kwasowości: słodki

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference